О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Go down

О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Писане by tcvetelinka on Чет Дек 08, 2011 12:49 am

О Б Я В А

от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда(обн. ДВ бр. 25/2003 г.)
УВЕДОМЯВА
Всички заинтересовани физически и юридически лица, че имаме следното инвестиционно предложение: ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”
ПОДООБЕКТ: „РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ПРЕУСТРОЙСТВО НА СЪЩЕСТВУВАЩА СГРАДА И НАВЕС В ЦЕНТЪР НА МЕСТНИТЕ ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ И ДЕМОСТРАЦИОННА ПЛОЩ В УПИ І, КВ. 54а, ГР. ЧИПРОВЦИ”
с местоположение: гр. Чипровци, община Чипровци, кв. 54 а, УПИ – І по регулационния план на гр. Чипровци (идентификационен № 81390.501.1007 по кадастралната карта на гр. Чипровци)
Всички, които желаят да изразят мнения и становища могат да го направят писмено в община Чипровци, както и на адрес: ул. „Юлиус Ирачек” № 4, гр. Монтана 3400 на РИОСВ - Монтана
Характеристика на инвестиционното предложение:
1.Резюме на предложението: Рехабилитация на Едноетажна сграда и навес, гр. Чипровци, кв. 54 а – Публична общинска собственост и обособяването, като център на местните традиционни занаяти. Към съществуващата сграда се прави частично уширение на три помещения от нея, за да може да се изпълни заданието от инвеститора. Обособяват се четири малки работилници, а именно: „Иконописец”, „Дърворезбар”, „Грънчар”, „Стая за обгье”-традиционни за този край кори за баница. Подходът към работилниците е от съществуващия чардак с лице към реката.
Отпред на работилниците се обособява една т. нар. покрита улица, от където хората, посещаващи комплекса могат да наблюдават на живо процеса на работа. За по-доброто постигане, на което спомагат големите наклонени витрини от дървена дограма със стъклопакет, която се отваря вертикално нагоре и по този начин цялото ателие става част от покрития навес.
Под навеса се обособява демонстрационната площ, която ще се използва, също така за организиране на пленери по различни изкуства. За тази цел настилката е дървена , придаваща по-голям уют на пространството и удобство при работа. За уюта спомага и малко шадраванче, около което са подредени масички за почивка и дегустация на местната баница. Тук се развива и един кът за приготвяне на кафе, сандвичи, напитки за пленерниците, което може да се затваря, чрез сгъваеми дървени врати, по индивидуален проект.
Комплекса разполага с тоалетна за мъже и жени, достъпна от страната на демонстрационната площ.
Всяка работилница е независима единица от гледна точка на консумативи. Всяка си има отделен електромер и водомер, проектирани според нормативите и законите на РБългария.
2.Описание на основните процеси, капацитет, производителност (т/год. готова продукция), обща използвана площ.
Неразделна част от този проект са проектите по части: Конструкции, Електро-инсталации, Водоснабдяване и Канализация,ОВ-Топлосъхранение и икономия на енергията в сградата, Вертикална планировка и Паркоустройство и благоустройство.
a) Конструкционият проект обхваща проектирането на нова покривна конструция на сградата, като се обединява с покривната конструкция на навеса, за да се избегне конфликтния момент при срещата на двата покрива, който е съществувал преди преустройството на сградата. Към съществуващата конструкция на навеса се прибавя стреха, направена от метал и дърво.
b) Електро – частта разработва силнотоковите инсталации – осветление и контакти. Мълниезащитата се осъществява с мълниеуловители, отводи и заземители. Измерването на електрическата енергия става с двойнотарифени монофазни електромери за всеки обект в табло тип ”ТЕМО”, което се монтира на оградата
c) Водоснабдяването на обекта с вода за битови нужди ще се осъществи от същ.водопровод ф80. Предвиждат се проточни бойлери за топла вода. За всяко ателие, както и за сан.възел и демонстрационната площ са предвидени отделни водомерни възли. Канализацията за обекта е решена смесена .Същата ще се заусти в същ ревизионна шахта на площадката.
d) ОВ –отоплението / охлаждането на ателиетата се осъществява от климатици “Сплит” система на директно изпарение на хладилния агент. Климатиците са с инверторен компресор на външното тяло, като ще покриват охладителния и отоплителен товар на помещенията . Отоплението на тоалтната през зимата се осигурява от отоплителни тела тип електрически отоплителни тела /конвектори/ за стенно окачване. Вентилацията на всяка тоалетна е принудителна.
e) Вертикална планировка - За изготвянето на вертикалната планировка е извършено заснемане на парцела и околната ситуация. За обработката на измерванията е използвана системата за автоматизирана обработка на геодезическите измервания TPLAN
f) Паркоустройство и благоустройство – неразделна част от архитектурния проект, тъй като обекта, който се разработва в част архитектура е част от проекта за изграждане на естетически и функционално издържана среда за отдих, рекреация, демонстрация на местни традиционни занаяти на открито, провеждане на фестивали и занаятчийски панаири, майсторски състезания, изложби и конференции, свързани с народното творчество и занаяти.
Връзка с други съществуващи и одобрени с устройствен или друг план дейности в обхвата на въздействие на обекта на инвестиционното предложение:
В обхвата на обекта има изградени жилищни обекти, подлежащи на здравна защита. Обектът няма връзка с други съществуващи дейности в района.
Местоположение на площадката /населено място, община, квартал, поземлен имот, собственост, близост до или засягане на защитени територии, очаквано трансгранично въздействие, схема на нова или промяна на съществуваща пътна инфраструктура /
гр. Чипровци, община Чипровци, кв. 54 а, УПИ – І по регулационния план на гр. Чипровци, одобрен със Заповед № 212 /17.11.2000 г. (ПИ с идентификационен № 81390.501.1007 по кадастралната карта на гр. Чипровци, одобрена със Заповед № РД – 18 -26/ 21.05.2010 г.)
Природни ресурси, предвидени за използване по време на строителството и експлоатацията:
По време на строителството използваните природни ресурси ще са строителни и инертни материали.
При експлоатацията на обектите ресурсите, които ще се използват са питейна вода и електроенергия.
Отпадъци, които се очаква да се генерират:
Отпадъците, които се очаква да бъдат генерирани са: строителни отпадъци – по време на строителството на обекта и ще се депонират на определено от общината място.
Очаквани количества и тип отпадъчни води (битови/промишлени), предвиден начин на тяхното третиране – локално пречиствателно съоръжение/станция, заустване в канализация/воден обект, собствена яма или друго, сезонност и др.
Битово - фекална канализация. Канализацията за обекта е решена смесена. Същата ще се заусти в съществуваща ревизионна шахта на площадката. ОБЩО ОТПАДНО ВОДНО КОЛИЧЕСТВО ЗА ОБЕКТА – Q = 6,21 l/s
АНАТОЛИ ПЪРВАНОВ:
Кмет на Община Чипровци
http://www.chiprovtsi.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=208&menu=

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Писане by gogata622 on Чет Дек 08, 2011 5:28 pm

Браво!Дано успее това начинание,та да се види,че и в Чипровци нещо се прави!Успех желая на хората,ангажирали се с тази нелека задача!
Само не разбрах за пазара ли става дума?
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Писане by tcvetelinka on Чет Дек 08, 2011 8:20 pm

Това е от ресторанта надолу улицата, която минава покрай реката май.

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Писане by Bel Muj on Чет Дек 08, 2011 9:16 pm

Браво, труда на бившия кмет почна да дава плодове. Нали помните големата драма по ТГСТ, като не може по един начин, става по друг.Май и за това имаше спечелен проект. Поне ще има нещо за редките туристи.
avatar
Bel Muj
редовен
редовен

Брой мнения : 58
Join date : 28.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: О Б Я В А от ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ. ОБЕКТ: „ЗОНА ЗА ЕКСПОНИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННИ ЗАНАЯТИ”

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите