16 български фирми ще участват в Международен занаятчийски панаир L’Аrtigiano in Fiera, Милано, Италия

Go down

16 български фирми ще участват в Международен занаятчийски панаир L’Аrtigiano in Fiera, Милано, Италия

Писане by tcvetelinka on Сря Ное 30, 2011 11:26 am

София. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Международен занаятчийски панаир L’Аrtigiano in Fiera, който ще се проведе от 3 до 11 декември 2011 г. в изложбения център Fiera Milano, Милано, Италия, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
AF - L’Artigiano in Fiera е едно от най-известните международни изложения в областта на занаятите, което се провежда от 1996 г. Идеята на организаторите е да обърнат специално внимание на ръчно изработените изделия и тяхното качество. Мероприятието дава отлична възможност за насърчаване и укрепване на вече съществуващия бизнес в тази сфера, а за посетителите това е шанс да се срещнат със занаятчиите в процеса на тяхната работа. Изложението акцентира внимание върху ролята на изкуството и красотата на ръчната изработка, предизвиква дискусии за съперничеството между опита и иновациите, творческата сила и народната традиция.
Основните продуктови групи, които се представят в рамките на коледния базар L’Artigiano in Fiera, са: подаръци, бижутерия, занаяти, приложни изкуства, сребърни изделия, мебели, керамика, декоративни предмети, продукти от дърво, бродерия, облекла, аксесоари и др. С всяка изминала година все по-голямо внимание се отделя на новото направление EcoAbitare - нови решения за екологично чист дом.
В миналогодишното издание на изложението са се представили 2900 участници от 109 страни, а броят на посетителите надхвърли 3 000 000 души.
Българските участници в L’Artigiano in Fiera ще се разположат на колективния щанд в палата 7 на изложбения център Fiera Milano на обща площ от 150 кв.м. кв.м. Своите произведения на занаятчийското изкуство ще представят следните фирми: СД "Декос и Сие” - София (производство на празнични, декоративни традиционни и рекламни свещи), ЕТ "Анум-Асен Рачев” - София (производство на бижута уникати), Перфект Арт ЕООД – Димитровград (производство на сребърна бижутерия), ЕТ "Чушкарчето-Велика И” -Чипровци (производство на чипровски килими), Паола Аполоня ООД - София (производство на бижута), Занаятчийско предприятие Иво Борисов -Рударци (производство на бижутерия и предмети към интериора), Дайра Бижутерия и стил” ЕООД - София (производство на бижутерия), ЕТ Ина-Цветелина Христова -София (производство на уникатна керамика), Агила 2000 ЕООД - София (рисувана коприна, приложна керамика, ръчно изработени бижута), Дариус ЕООД - Троян (производство на дървени кутии за игри и опаловки), Габи ООД -Трявна (производство на модна бижутерия), Стефан Петков Маринов - Троян (производство керамични изделия), Ай Пи Ес - Ай ООД - София (производство на дамски дрехи и аксесоари), Георги Стоилков-И ЕООД - София (производство на кожени облекла, чанти, аксесоари), ЕТ Данчо - М Йордан Григоров - София (производство на уникатни серии от керамика), ЕТ "Сувенир - Пламен Пеев" -Габрово (производство на изделия от дърво).
Международен занаятчийски панаир L’Аrtigiano in Fiera е включен в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 - 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.


http://www.focus-news.net/?id=n1595426

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите