Ако аз съм Кмет, ще ...

Go down

Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Чет Апр 07, 2011 10:49 am

Тъй като наближават предизборните кампании и във форума доста се дискутира, нека всеки си представи, че се явява на изборите като кандидат за Кмет на община Чипровци и да каже какво би направил ако стане. Нещо като предизборна листовка Smile Сигурно в реалните кампании ще има доста лъжи и спекулации, но нека видим тук какво ще бъде предложено.
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by torlak on Чет Апр 07, 2011 11:10 am

1/ Ще погна шуробаджанащината.
2/ Ще способствам за правилно управление на поверените ресурси чрез изграждане на екип от реално грамотни (не само на диплома, а на практическо приложение) специалисти.
3/ Ще погна корупцията.
4/ Ще насмета общинския съвет да работи на максимум за целесъобразно управление на общинско имущество.
5/ Ще гоня целесъобразното изпълнение на дейностите по чл. 17 от ЗМСМА, който гласи:

Чл. 17. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) (1) Местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът е предоставил в тяхна компетентност в сферата на:

1. общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация;

2. устройството и развитието на територията на общината и на населените места в нея;

3. образованието;

4. здравеопазването;

5. културата;

6. благоустрояването и комуналните дейности;

7. социалните услуги;

8. опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси;

9. поддържането и опазването на културни, исторически и архитектурни паметници;

10. развитието на спорта, отдиха и туризма.

(2) Гражданите участват в управлението на общината както чрез избраните от тях органи, така и непосредствено чрез референдум и общо събрание на населението.

(3) Местен референдум и общо събрание на населението се свикват и произвеждат при условия и по ред, определени със закон.

(4) Разходите за произвеждането на местен референдум и общо събрание на населението се поемат от общинския бюджет.

Накрая, като 6/ вероятно всички ще ме мразят заради даването на път на можещите пред връзкарите и ще завърша с куршум в главата от някой местен мафиот, заради потъпкания му "бизнес". pale
avatar
torlak
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 139
Join date : 17.03.2011

Вижте профила на потребителя http://torlak.do.am

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Чет Апр 07, 2011 11:24 am

Лично аз не подкрепям партии, не обичам политиката, но все около нея нещо се върти...

Едно от нещата, които бих направила, да подменя изцяло екипа за кандидатстване по проектите...
Прозрачност и информираност на населението, сайта на общината да заработи за да могат хората и извън Чипровци да могат да виждат какво се случва, и как се работи, какви търгове и проекти има.
За хората които са решили да инвестират някъде определени средства е важно да знаят, що за хора и общински съветници ще си имат на среща. Каквото и да си говорим едни инвеститор зависи от уж полититицете, които ни управялават дали ще може да развие бизнеса си или не.
Друго важно за мен нещо е чистотата на природата, от мината ще трябва доста да се потурядат за да предпазят населението от замърсяването на района ....
Факторите като пътна инфрастуктутара, канализация, зависят от връзките на кандитата и неговата тежест по-нагоре. За да си политик и да ръководиш цяла община ти трябва и лоби, във високите етажи на властта.

Друго нещо в нашия край бизнеса не осигурява работниците си дори на минималните прагове по икономически дейности, а на минималната заплата, не знам как го постигат това, но е факт.
Едни пример не е много точен в цифри, но сега не ми се рови...
Минимална 230 - в едно производство на хляб обаче има миниален праг на тази икономическа дейност под който заплата не може да пада- например е 350 или 400, може да се направи справка, колко е точно...
Как ви се струва разликата?_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by bobi on Чет Апр 07, 2011 12:19 pm

Не ставам за кмет, но ако съм бил такъв с години след мен ще се говори колко лош съм бил към некадърните и мързеливите.
avatar
bobi
модератор
модератор

Брой мнения : 691
Join date : 17.02.2008
Age : 50

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Чет Апр 07, 2011 2:24 pm

Който и да е кмет в Чипровци,но чипровчани никойю няма да угоди!Но аз ако съм кмет,първото нещо,което ще направя / с риска да ме намразят /,ще изкарам козите и овците извън Чипровци!След това ще направя всичко възможно да отделя водата от ВИК - Монтана!Всичко,което направено за довуждането и до града,е пправено на принципа на самооблагането!Тя е докарана от нашите баби,дядовци,бащи и майки!Копано е по 3 м.на човек от всяко домакинство!И тия пари,които сега плащаме, вместо да отиват пв Монтана и да пълнят гушите на чиновниците там,ще остават в Общината.И ще се плаща на къща - да речем по 10 лв.500 къщи / а те са повече /,това са 5 000 лева.Спокойно могат да се поддържат трима души,които да се занимават с авариите!Има и багер.След това ще разкрия един или два рудника,ще ги обезопася на 200 - 300 метра,ще ги направя достъпни за туристи с влакчета,пищови,миньорски инструменти и др.Ще се помъча да оправя пътя за балкана!Това ни е под носа и е удобно за туристите,но никой не поема ангажимент!Ще дам преференции на бизнесмени,които да правят бизнес тук,с условието да наемат работници от града.Също и да стопанисват сградите / а те са доста в Чипровци /!В една от тия изоставени сгради ще направя Общинска килимарница,където няколко жени ще тъкат килими,и всичко това ще се показва на туристите,а и ще може да се купува директно от тях.Но най-напред ще освободя половината пот администрацията!Е това ще направя!Мисля,че без да се залъгваме с разни непостижими цели,всичко гореизброено е достъпно къде с по-малко,къде с повече труд,желание и работа!
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Чет Апр 07, 2011 2:27 pm

Забравих!Толкова се унесох,че съм кмет,та забравих училището!Ще направя всичко възможно то отново да стане специализирано,т.е. с народни и художествени занаяти !
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tsveti on Чет Апр 07, 2011 5:06 pm

Един успешен кмет трябва първо да сформира много добър екип от нови, образовани, млади и наистина обичащи Чипровци ЧИПРОВЧАНИ.
Непрекъснато да се допитва до съгражданите си относно проблемите, които ги вълнуват. При тази огромна безработица и обезлюдяване на общината да не назначава хора отвън, защото всяко едно работно място заето от нечипровчанин, ще му донесе на следващи избори отлив на гласове и то голям.
Според Дянков възрастните служители трябва да се пенсионират и да дават възможност на по-младите хора. Министърът се оплака, че, когато възникне проблем, чиновниците в пенсионна възраст по-трудно намират решение.
„Това, което аз искам да чуя като министър е някой да ми каже: следните три начина са решение, просто си изберете кой от тези три начина най ви харесва, обикновено младите хора имат този начин на мислене”, казва финансовият министър. .avatar
tsveti
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 297
Join date : 12.03.2008
Age : 29
Местожителство : Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Чет Апр 07, 2011 6:56 pm

torlak направо ме спечели за потенциален гласоподавател, ама май с тези идеи наистина няма да изкараш един мандат Very Happy С общинския съвет обаче не знам как ще се справиш Very Happy
tcvetelinka на тебе мисля, че ще ти е трудно с опазването на чистотата. Селянина си е селянин! Very Happy
bobi много лесно се предаде Very Happy
gogata622 за козите и ВиК - cheers аплодисменти. Не знам бабите какво ще правят без кози само хаха Това с ВиК трябваше да стене мнооогоооо отдавна Sad Колкото до мините, пътя и общинска килимарница - не знам от къде ще намериш пари. Това са няколко милиона лева. След това трябва поддръжка, персонал за мината, заплати ... и т.н. Иначе специално за мините е хубава идея, виж тук А училището не мисля, че пак ще се върне художествената паралелка. Sad
tsveti ти трябва ако не Кмет, то поне общински съветник да станеш тази година и председател на някаква комисия за развитие на туризма lol!
Като цяло сте се заканили на администрацията. Добре, че избягах сам преди някой да ме уволни хахаха
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Чет Апр 07, 2011 7:07 pm

Аз съм за Цвети!
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Чет Апр 07, 2011 8:24 pm

Ето,Ванка!Веднага се намери причина - трябват няколко милиона!Аз го казах и по-преди,че туризъм се прави с много пари!Ако те е страх от мечки,не ходи в гората!Как Цонко Цонев успя да направи от един нищо и никакъв град Каварна световно известно селище?А как Банско се превърна за няма и десет години в курортен център!Просто трябва много тичане и висене по различни инстанции и пред различни врати!Между другото има и хора с достатъчно средства,които биха инвестирали в Чипровци срещу определени отстъпки,но нали знаеш нашия манталитет - чеки я да се не минем!Има фондации,има други организации,които биха вложили средства в един бъдещ туристически център!Но това наистина трябва да го прави човек с много голямо желание и търпение,за да постигне някакви успехи!
А за училището не знам защо си песимист,но ако се обявят специалности,каквито имаше преди - килимарство,художествен дизайн,народни занаяти ,и ако се поканят няколко преподаватели специалисти,както беше преди,и готово!Само,че това е рискп за местните кадри,защото доста от тях ще останат без работа!Всъщност и поради тази причина предишните бяха изгонени!Просто трябва много работа и много упоритост!Ама май няма кой?
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by Граф Ласло фон Пърчевич on Чет Апр 07, 2011 9:39 pm

Гога,
За "чеки да се я не минем" си апцалутно прав.Не сравнявай обаче потенциалите на Каварна и Банско с Чипровци.В единия случай става дума за 4 пъти по-голям град с друг туристически ресурс, във втория има разлика и в даденостите и традицията. Банскалий може да са бабугери ,но социализма им беше завещал основите на туризма, два големи лифта ,известен опит, а за последните 10 г- всичко е собственост на ПИБанка и некои руски инвеститори и тук таме некой друг за шарения.Там планината е с 1000 метра по висока и най-много сняг има в началото на май.Нещата са различни.В Чипровци може да се случи нещо,потенциал има, но трябва да е различно.И да дойде някой ако срещне стена от съпротива и традиционна подозрителност,просто ще си дигне чукалата. Това е положението.Страшното са данните от преброяването, другото е бел кахър.Бях решил да не влизам тука ма аре от мене да мине. И да сте живи и здрави и вие и близките ви!
avatar
Граф Ласло фон Пърчевич
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 129
Join date : 15.04.2009
Местожителство : Upper Kovachitza

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Чет Апр 07, 2011 9:47 pm

Здрасти Графе, ама много си прав за това сравнение, повече глави, по-добре, поне до тук всички имат по някакъв начин общо виждане...

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Чет Апр 07, 2011 10:28 pm

Абе не знам защо си мислите, че нещата са като по време на комунизма??? План на партията да правим завод за копчета и след 3 години го има! Аз не мога да разбера къде трябва да тича Кмета и на кои врати да чука за да получи? Общината има един мизерен бюджет, който стига сигурно само за заплати и най-належащите разходи. Дори да кандидатства по проекти трябва собствено участие. От къде? Други приходи - от местни данъци (предполагам също мижави). Така, че до тук с общинските туристически обекти. Частни инвестиции в криза и в Чипровци?
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Чет Апр 07, 2011 11:03 pm

И е и не е баш така, щото има общини с хора колкото нашата, но по оправна управа с по-голям потенциал като кадри.
Дамяново да не е по голяма сега отново са спечелили ще ремонитар навсякъде и центъра си даже, че остави другото ами излязоха и по умни запазиха си хижата, и килими се тъкат и изба имат ...е винаги у комшията е по-добре, нашенска черта Very Happy

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Пет Апр 08, 2011 9:40 am

Ванка,Цветелина е права за Г.Дамяново!Ти знаеш ли,че и до ден днешен там се носят легенди за предишния кмет Свиларов!За него почти нямаше невъзможни неща!И не бъркай комунизма тука и особено Държавата!Служителите не са само да си получават заплатите!За това трябва тичане!А знаеш,че когато си настоятелен,рано или късно получаваш това,което искаш,или част от него!Нашия край е беден!Можеш ли да ми кажеш кой от местните " бизнесмени " би се наел да започне работа и да се занимава с туризъм?Даже аз тия хора бих ги нарекъл по-заможни,а не бизнесмени!И значи ли,че ако искам да започна такъв бизнес,аз трябва да си асфалтирам улицата,да си запълня дупките,да изгоня козите и овците?Това е работа на Държавата!Тя е тази,която трябва да създаде елемнтарните условия и да каже : Ето,ние направихме инфраструктурата,изкърпихме пътищата,пратихме животните извън града,сега вие сте на ход!
Графе,прав си!Така е!Но след като от 20 години тук се говори за туризъм,а и продължава да се говори,в същото време нищо не се прави,не би трябвало да се спекулира толкова с него!И не съм сигурен,че няма двама или трима бизнесмени,които биха вложили тук пари за една или няколко вилички,за два-три рибарника,за един-два хубави басейна,за няколко добри заведения,за няколко атрактивни бунг!ала сред природата!А защо не и една хубава дискотека!Едно време от целия окръг идваха в Чипровци на дискотека!Дори може да се помисли и за една малка игрална зала!Имаме залата,имаме стадиона,едно хотелче за тридесетина човека и ето ти спортен комплекс за подготовка!Вярно,че няма да стане бързо,но трябва да се започна от някъде!Тогава и хората тук ще - не ще ще трябва да се включат,защото ще имат възможност да докажат себе си!Сигурен съм,че има такива хора с много пари / та ако ще да ги изпират тука /!Важното е да потръгнат нещата!Но сами виждате,че и тук,във форума,това,че само коментираме,не пречи веднага да се намират причини и пречки за едно или друго!
Такава ни е нагласата,това ни е манталитета,за това и нещата тук не вървят!А и по тези причини май скоро няма и да тръгнат!
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Пет Апр 08, 2011 10:02 am

[quote="gogata622"]Ванка,Цветелина е права за Г.Дамяново!Ти знаеш ли,че и до ден днешен там се носят легенди за предишния кмет Свиларов!За него почти нямаше невъзможни неща!И не бъркай комунизма тука и особено Държавата!Служителите не са само да си получават заплатите!За това трябва тичане!А знаеш,че когато си настоятелен,рано или късно получаваш това,което искаш,или част от него!Нашия край е беден!Можеш ли да ми кажеш кой от местните " бизнесмени " би се наел да започне работа и да се занимава с туризъм?Даже аз тия хора бих ги нарекъл по-заможни,а не бизнесмени!И значи ли,че ако искам да започна такъв бизнес,аз трябва да си асфалтирам улицата,да си запълня дупките,да изгоня козите и овците?Това е работа на Държавата!Тя е тази,която трябва да създаде елемнтарните условия и да каже : Ето,ние направихме инфраструктурата,изкърпихме пътищата,пратихме животните извън града,сега вие сте на ход!
Графе,прав си!Така е!Но след като от 20 години тук се говори за туризъм,а и продължава да се говори,в същото време нищо не се прави,не би трябвало да се спекулира толкова с него!И не съм сигурен,че няма двама или трима бизнесмени,които биха вложили тук пари за една или няколко вилички,за два-три рибарника,за един-два хубави басейна,за няколко добри заведения,за няколко атрактивни бунг!ала сред природата!А защо не и една хубава дискотека!Едно време от целия окръг идваха в Чипровци на дискотека!Дори може да се помисли и за една малка игрална зала!Имаме залата,имаме стадиона,едно хотелче за тридесетина човека и ето ти спортен комплекс за подготовка!Вярно,че няма да стане бързо,но трябва да се започна от някъде!Тогава и хората тук ще - не ще ще трябва да се включат,защото ще имат възможност да докажат себе си!Сигурен съм,че има такива хора с много пари / та ако ще да ги изпират тука /!Важното е да потръгнат нещата!Но сами виждате,че и тук,във форума,това,че само коментираме,не пречи веднага да се намират причини и пречки за едно или друго!
Такава ни е нагласата,това ни е манталитета,за това и нещата тук не вървят!А и по тези причини май скоро няма и да тръгнат![/quote

Много точно и на място казано. Това е гласа на народа, другото са празни приказки.
Та за дикотеката искам да кажа. Нижна е дискотека в чипровци, защото младите хора(доколкото ги има) няма къде да се събират и веселят. Вместо по заведенията( а и те са кът) да се събират би трябвало да има място което не предлага алкохол. Защото бази има. И бившата дискотека в бл. "Здравец" и спортната зала, която изпълнява функцията на склад и кръчма. Докато някой ден разберем, че и тя е обявена за продажба.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Пет Апр 08, 2011 11:09 am

Да кажем, че улиците са асфалтирани, козите ги няма в града, реката е чиста. И после? Кой би инвестирал в хотел, дискотека, игрална зала, спортен комплекс? Аз и не виждам къде могат да се построят де? Ако някой иска да прави нещо - ето Белоградчик, където има скели, крепост, пещера, езеро ... ето Берковица с Ком, условия за ски, рок концерти ... Ако някой все пак направи нещо в Чипровци, от къде ще намери персонал след това? Ще има ли местни хора които ще могат да работят на строежите примерно?
Май е много песимистично, ама аз не виждам Чипровци като туристическа дестинация Sad Не и сега, не и след 20 години. Могло е да започне преди 30 години и след това нещата може би са щели да потръгнат. Макар, че туризъм да има, ама какво да видят като дойдат? Манастир, музей, че то в България колко има къде, къде по-популярни?
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Пет Апр 08, 2011 11:10 am

Как може Кмета да накара някой "бизнесмен" да дойде да инвестира е по важно! Я дайте мнението си Very Happy Smile
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Пет Апр 08, 2011 11:22 am

Къде по-популярни?
Но превърнати в кебачийници, и ужас около тях, лично на мен тази лудница не ми допада, едни пример "Бачковския манастир" или пък светена вода за два лева от Рилския манастир.... е лично на мен точно този тип и начин на представяне не ми допада, нито пък отново ще посетя тези места, превърнати във всичко друго, но не и да можеш да видиш най-ценното от тях, като исторически обекти...

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Пет Апр 08, 2011 3:14 pm

Абе Ваньо!Защо трябва да препращаме туристите в Белоградчик,Берковица и на други места!Миналата година лятото ходихме до Белоградчик,Видин и онзи край!Само ще ти кажа,че имаш много грешна представа за положението в района!Аз останах изненадан от състоянието на двата града!Говорихме на скалите с търговци на сергии / само три сергии имаше /,положението е трагично!Всичко е занемарено!Няма народ!Няма посетители!Видин е едно голямо циганско село!Монтана в момента е къде-къде пред Видин!
А за туризма аз също не вярвам в него,но нали става дума тук да се види кой какво мисли ,всеки да даде мнение!И ще ти кажа само едно - при добро желание и малко търпение всичко може да стане!Нима в Чипровци нямаме майстори!Знаеш ли от общината колко хора могат евентуалтно да работят на тия строежи!А за самите строежи защо си мислиш,че няма къде да се строят?Ние имаме готови такива,които се рушат и никой не ги поддържа!И хората тогава като видят,че могат да си докрват и други,и то добри доходи,сами ще започнат да се интересуват кое как е!
А преди няколко поста мисля написа,че това не е по времето на комунизма!Да,но сам казваш,че ако е било преди 30 години,можело е да стане!А тогава беше комунизъм!
Всичко може да се постигне / без да се поставят кой знае какви фантастични цели /,стига да се ангажира някой сериозен и пробивен човек!И хора ще се намерят,и инвеститори ще се намерят!Защото нашият край е все още непознат за страната!И точно това му е предимството пред другите!Но човек трябва да умее да използва даденостите,които природата му е поднесла на тепсия!А ние това не го умеем!
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Пет Апр 08, 2011 4:31 pm

Не знам на какъв език и как вече да го напиша, за да го разберете, ТУРИЗЪМ В Чипровци може да има!
Нужно е само да има желаещи и амбициозни хора, как преди време две ентусиазирани жени решиха, организираха и започнаха да се занимават с туризъм без излишна грандоманска реклама, но с много желание. И успяха да привлечат и убедят инициативни хора които с плахи стъпки започнаха да да работят с усърдие за подготовка на базите си за приемане туристи.
Та на първо място е желанието.
На второ място организацията.
На трето място инициативноста.
На четвърто място уменията за контактуване.
На пето място кулинарни умения.
На шесто място познаване изторията на Чипровци.
На седмо място гостоприемството.
Може и още и още..........
Е, дотук мисля че не е нещо непреодолимо, но не е и съвсем достатъчно. Човек трябва непрекъснато да се усъвършенства.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by macin on Пет Апр 08, 2011 5:38 pm

БРАВО!!!
Това исках да чуя - че има надежда и оптимизъм Smile Smile Smile
А за това, че ако бяха тръгнали нещата преди 30 години имах предвид, че точно по време на комунизма можеше да се направят нещата. Тогава се строеше поне малко. Сега щеше да е по-лесно, ако имаше голям хотел на центъра, 1-2 туристически хижи в Балкана, 1 ски влек, 2-3 ски писти. Сега оставаше само частните къщи да започнат да предлагат туристически услуги и нещата можеше да потръгнат от самосебе си. Сега в криза за такива големи инвестиции е малко немислимо Sad
А Белоградчик и Берковица знам, че са зле. Но все пак са по-големи и имат малко повече какво да предложат.
avatar
macin
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 131
Join date : 07.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Пет Апр 08, 2011 7:35 pm

Не е нужно да се изхвърляме толкова високо. Имаш право Иване, трябва един хотел, един ски влек, а защо не и някакъв вид шейни. Сега чета в нета за модерните в последно време юрти, не е толкова трудно да се направят. Даже идвали специалисти за да покажат как се правят. А другото го имаме.
Какво по хубаво за един турист да гостува в къщата на местен жител, да опита от неговото вино и ракия и други домашни специалитети? Какво по хубаво да чуе от извора някоя легенда, случка,и то на местен диалект? Това ще остави в него незабравим спомен, ще запомни къде и защо е отишъл, вместо неуютната хотелска стая, пък била и тя с много екстри.
Имаме богата история. Не всички могат да се похвалят с това.
Имаме красива природа и то в естествен вид, а не изкуствено създадена. Прочути сме с гостоприемството си. А на Чипровските килими могат да се възхищават на място, да видят как се създават те.
Преди дни един политик изказа възхищението си от природата тук, от автентичноста на района. Каза, че обикаляйки цяла България, не е виждал такива природа, стада от овце и забравения вече звън на звънците.
Защо ние сме слепи за тая красота? Защо все гледаме в чуждото, лъскавото,хората вече са преситени от това. Искат да се върнат назад, към природата, децата и внуците ни да помнят как са живели хората тук преди години.Това си е мое мнение, ако някой иска да каже нещо по въпроса, нека пише, нека има диалог.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Апр 10, 2011 3:46 pm

юртиSmile)) често взеха да се споменават, от доста хора...

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by skakalec66 on Пет Юни 21, 2013 6:08 pm

Ако аз съм кмет ще почна чистка от кметствата и кметските наместничества.
1. Ще оставя по един на две села. Защото нямат почти никаква работа и взимат грешни пари.
2. Ще поставя грамотни хора, такива с образование /но не купено, като на кмета на Г.Ковацица/ и такива които не допускат правописни грешки поне в изписването на имената си, като в по горното село.
Никаква култура, никаква интелигентност. Ама то какъвто главният, такива и подчинените. Трагедияяя, дами и господа. А всички говорят за развитие в общината. Какво развитие, на овце и кози, но и тях вече ги няма има само бълхи, засегната гордост и избиване на комплекси сега и до следващите избори. Затова народе които може да стяга багажа и дим да го няма. Да и на вън не ни уважат, то нашата държава не ни уважа, та уважение от другите да чакаме, е няма как, но поне знаем на вън за какво търпим. Успех на всички пък за каквото и да е.
avatar
skakalec66
нов член
нов член

Брой мнения : 19
Join date : 27.05.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Юни 23, 2013 6:07 pm

Вижте тези данни за всичките години тези, които управляваха в Чипровци ни докараха до тях... на дъното на графиките  сме от общините в България...когато фактите говорят...

Данни за детските градини и училищата в България
http://opendata.yurukov.net/educ/map/

Тук виждате цветна карта с регионите и графика, в която са подредени по стойности. Може да избирате между 5 индикатора - населението на общината, абсолютен брой деца в детски градини, ученици в основни и средни училища и съотношението на последните два показателя към населението на общината. В началото се показва съотношението между учениците и цялото население на общината.

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by skakalec66 on Нед Юни 23, 2013 6:27 pm

За съжаление това не е само в община Чипровци, това  е България като изключим София. И ние вече си имаме град държава в държавата- която вече издиша.
avatar
skakalec66
нов член
нов член

Брой мнения : 19
Join date : 27.05.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Нед Юни 23, 2013 9:02 pm

КОЙ ЛИ ГИ ИЗБИРА ТИЯ ГОРЕ! НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ! НЯКОЙ ДАЛИ СЕ СЕЩА,А?
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by skakalec66 on Вто Юни 25, 2013 10:46 pm

Явно тези който се продават за 20-30 лв., не знам, положението е плачевно. Хората загиват, народ вече няма, няма и държава. Който може се спасява в чужбина, а и там е майка плаче. Подигравка от всякъде, бели роби станахме. То държавата не ни уважава та от другаде ли. И се скитаме немили, недраги. Този път край няма. Децата растат без родители, бащи и майки стареят без нас и някой даже сбогом не можем да си вземем. Живот ли е да го опишем. Колко жалко, а някой за власт изгиват.
avatar
skakalec66
нов член
нов член

Брой мнения : 19
Join date : 27.05.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Вто Юни 25, 2013 11:40 pm

ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by Сидерит on Чет Сеп 26, 2013 11:25 am

Не е толкова трагично. Но да се хвана за туризма. Има какво да представим на малки туристически групи и "соло" туристи. За туристически бизнес и инветиции в района искат друго. Това което не можах да осигуря на един инвеститор който искаше да си "хвърли" милионите бе чистата природа. Не скачайте! Института по почвени ресурси ми предостави за "служебно ползване" доклад относно разпространение на арсена и неговите съединения в Община Чипровци и съседите. Не мога да ви представя данни - нещата са страшни. И това го разочарова. Иноверците и иностранците питат за това и се интересуват. Ама много. Не ги интересуват толкова пейзажите, колко и да са хубави. Защото културата им е друга широко скроени са и гледат глобално а парите скъпи.Другото е, че туризъм и добив на полезни изкопаеми не кореспондират, както е в Чипровци, така и в Рудозем, Мадан, Кърджали, има и други. А там дори няма арсен. Не сме виновни за това което е ставало преди 4 млд.г. и не можем да променяме природата сега. Може би някога ще могат. А и аз съм виновен малко за това, че не успях да мисля "зелено" преди години.
За Чипровци има един шанс в спа туризма. Лудост нали. Да, но не е. За това никой не е писал. Поне не съм чел. А чета. Чух го от един геолог случайно в центара на Чипровци. Та той каза, че с няколко сондажа не повече от 2000 метра  обща дължина тази геоложка даденост ще се потвърди. Гледаше към балкана докато си говорехме за това. После се разрових по науките. Може и да стане. Мястото е подходящо. Сонди има. Специалисти също. Пари?. Някога ако ги имам ще ги дам.
P.S. Чета форума от години, но не съм писал. Сега писах. Ама сърце юнашко не трае. По оптимистично бе хора. Трябва ни кауза, лидер и ще се съберем. Но дотогава трябва да оцелеем. После можем и ще победим.
avatar
Сидерит
нов член
нов член

Брой мнения : 7
Join date : 26.09.2013

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Чет Сеп 26, 2013 12:55 pm

gogata622 написа:Знаами според мен крайно време е в Чипровци на кое от двете да се заложи - рудодобив или туризъм!Всеки полуинтелигентен човек ще разбере от първи прочит,че селище,което е известно от дълбокаа древност като рудодобивно и което си е изкарвало прехраната основно с рудодобив,не е пригодно за туризъм!Само ,че нас 24 години ни заблуждават и лъжат,че туризмът е основното на което трябва да заложим!ГЛУПОСТИ!!!! Всички знаем и за арсена,и за урана,за другите добивани руди!Е как бе при наличие на арсен и уран ще се развива туризъм? По-скоро би трябвало да се заложи / според мен / на историческия туризъм!Т.е. да идват туристи и да разглеждат историческите ни обекти,килимите,да се запознаят с историята на града!Защото малко са селищаата които могат да се похваляят с минало като нашето! Тези посещения може да са само за един ден,но при положение,че се подсигурят различни атракции и програмки и съответни маршрути до определени местности смятам,че също ще е от голяма полза за града и хората
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Нед Сеп 29, 2013 10:35 am

Значи ли това, че щом въздуха и земята ни са отровени трябва да продължим да го правим? Значи ли това, че и ние малкото останали тук, трябва да напускаме селището, за да оцелеем? Такива мисли ми идват в главата като чета вашите писания. Дали пък някой пак не прави кампания за сплашване на населението, за да могат тук да се населят други хора? Имам още какво да кажа, но май ще го премълча.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Нед Сеп 29, 2013 2:13 pm

Елана,познавам те като разумен човек.Хайде да помислим реалността каква е!Има решение за откриване но още два рудника в Синята вода и Гнили дол.Знаем за проблемите с качеството на водата от преди 30 години.Знаем,че съдържа арсен,живак,желязо и куп съпътстващи елементи.Знаем за хранилищата на отпадъци.И въпреки всичко продължават да ни заблуждават \ а ние самите се заблуждаваме \,че бъдещето е в туризма и това ще ни е спасението за да излезем от блатото.Мислиш ли,че ако действително е имало някакви планове за туризъм в Чипровци за тия години някой от босовете да не е разбрал и да е дошъл,за да си изпере парите?Не ми се вярва!А от историята знаем,че рудодобивът е бил основното с което се е изхранвало Чипровци.Килимарството идва много по-късно.Такива са обстоятелствата,такова ни е положението!Просто трябва да гледаме реално на нещата,защото някои имат сметка да ни заблуждават за това,пък ние им вярваме!Което пък си е за наша сметка!
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Нед Сеп 29, 2013 3:07 pm

Гога, познаваме се добре, знаеш , че съм реалист. не хвърча по небесата а и не трябва. не ми отива и на годините. Но за всяко нещо което иска да се прокара тук има нечии интереси. Не се ли убеди с годините. ще те подсетя само малко.
Значи каменните кариери. Помниш как беше. Всичко беше направено зад гърба ни. Пак някой имаше интерес. Не позволихме, не стана, после ветрогенераторите. Убеждаваха ни какви ползи ще имаме, как това е голяма инвестиция, как ще има работни места. После се разбра, чии са интересите и ползите се оказаха нищожни. И нито едно работно място за местните хора. И сега пак някой се опитва да ни убеди как едва ли не мините ще ни спасят. Нашите гробища са пълни, нашите бащи си дадоха здравето и живота, още ли да има? И туризъм не може да има. Убедихме се вече. Причините са известни на всички, не е нито замърсяването, нито незаинтересованоста ни.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Нед Сеп 29, 2013 4:39 pm

А ето новият проект. Ето и създателите му. Значи кучето си лае, кервана си върви!

http://www.energy-wsp.org/
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Сеп 29, 2013 5:04 pm

По-късно ще кача плаката им с ветрогенератора на Три чуки, "уникално зелено" и екологично чисто

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Сеп 29, 2013 6:28 pm

В община Чипровци ще бъдат проведени три тръжни процедури за:

- изготвяне на рекламни материали;
- доставка и монтаж на соларна система за детската градина;
- изготвяне на доклади, за изследване на енергийния потенциал на ТГР Западна Стара планина и за възможностите за внедряване на малки ВЕИ.
http://www.energy-wsp.org/bg/partniori


айде пак ще ставаме зелени, почва се

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Нед Сеп 29, 2013 6:33 pm

tcvetelinka написа:В община Чипровци ще бъдат проведени три тръжни процедури за:

- изготвяне на рекламни материали;
- доставка и монтаж на соларна система за детската градина;
- изготвяне на доклади, за изследване на енергийния потенциал на ТГР Западна Стара планина и за възможностите за внедряване на малки ВЕИ.
http://www.energy-wsp.org/bg/partniori


айде пак ще ставаме зелени, почва се
Ще ставаме, щом има марсианци, ще има и зелени!
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Сеп 29, 2013 7:20 pm
_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by Граф Ласло фон Пърчевич on Нед Сеп 29, 2013 7:43 pm

Дет има една дума -Защо ручахме жабетата? Тия ненормалници не мислят ли че е малко неуместно да си натикат перката на чуките.По -добре да си я заврат другаде и да отлетят.
avatar
Граф Ласло фон Пърчевич
чипровчанин
чипровчанин

Брой мнения : 129
Join date : 15.04.2009
Местожителство : Upper Kovachitza

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Нед Сеп 29, 2013 7:56 pm

не знам кво ручахме, но гората е леш, нов проект за перки върви, вода нема, половин община пие от блато, другата част това я чека, а ми седимо и зяпамо, деца нема, ама чето че па ще имамо първия частен хотел Smile

http://chiprovtzi.kmeta.bg/news/17013/Kmetut-na-Chiprovci-Jiveem-s-ochakvaneto-za-golyam-praznik.html
- Къде посрещате гостите си?

- В града има къщи за гости. Общината също има гостоприемница, но сме я отдали под наем. В момента се строи и първият частен хотел

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by gogata622 on Пон Сеп 30, 2013 6:55 am

Къде и кой строи този частен хотел?Това е новина!Или е тайна?
avatar
gogata622
вие избирате
вие избирате

Брой мнения : 374
Join date : 10.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Пон Сеп 30, 2013 8:51 am

gogata622 написа:Къде и кой строи този частен хотел?Това е новина!Или е тайна?
Не съм сигурна, но мисля, че става дума за хотела на д-р Цветков.
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Пон Сеп 30, 2013 8:55 am

ама е първият частен Smile

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Вто Окт 01, 2013 11:49 am

Много ми е чудно. как навсякъде вече ги отричат ветрогенераторите, как нареждат да ги демонтират(това предаваха вчера по новините за Калиакра) и пак някой тихомълком се опитва да прокара такъв проект! Вече е ясно и чии интереси се изпълняват тая тема е малко по надолу. Защо се лъже и манипулира местното население, ще има ли отговорен за това?
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by tcvetelinka on Сря Окт 02, 2013 11:03 pm

Перки, Хвостохранилище край гр. Чипровци след прекратяване на флотационната дейност за преработка на добиваните там руди. http://www.eurochicago.com/2013/10/ass-a-politkovskaya-do-evropeyski-lideri-s-pari-na-es-trovyat-s-tezhki-metali-naselenieto-na-gr-montana/

Монтана, вода... кой ще ти дойде в хотел за милиони, когато си отрова, кви спортисти, кви пет лева
УПЛЪТНЯВАТ НОВАТА КАНАЛИЗАЦИЯ С ПРАХ ОТ ХВОСТОХРАНИЛИЩЕТО В ЧИПРОВЦИ? http://novinitem.com/index.php?newsid=3732

_________________
"Торлакът се навежда само тогава, когато трябва да пие вода от кладенец."
avatar
tcvetelinka
модератор
модератор

Брой мнения : 4650
Join date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by elana on Чет Окт 03, 2013 1:25 pm

Добре дошли в първият по рода си конкурс „Кмет на годината”
Тук вие ще можете да упражните правото си на глас за кмет в категория "Кмет на гражданите"
Всеки може да гласува в този конкурс.

Регламент на конкурса

Всеки един от 264-те градоначалника в страната могат да вземат участие в конкурса. Всеки кмет трябва да даде своя вот за негов колега в съответната категория, като той може да упражни правото си на глас само веднъж.

http://konkurs.kmeta.bg/vote/index?page=22
avatar
elana
потребител на месеца
потребител на месеца

Брой мнения : 4744
Join date : 01.03.2008
Age : 69
Местожителство : гр. Чипровци

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Ако аз съм Кмет, ще ...

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите