Разкриха мащабите на детската порнография в интернет

Go down

Разкриха мащабите на детската порнография в интернет

Писане by ognjan-admin on Съб Апр 19, 2008 11:45 am

илядите уеб сайтове с детска порнография из целия свят могат да бъдат спрени, ако всички държави се обединят, за да разрешат този наболял проблем, казват от Internet Watch Foundation в свой доклад.

Организацията е направила първия си опит да установи броя на сайтовете, които разпространяват оскърбителни детски снимкови и видео материали, пише CNET. Изследователите са преброили около 3 000 сайта, като над три четвърти от тях се използват с комерсиална цел, най-вече от престъпни групировки, опитващи се да изкарат пари от снимковия материал, с който разполагат.
В свое изявление Internet Watch Foundation отбелязва, че за пръв път дадена организация разкрива истинските размери на този проблем, като в същото време предлага и план за решаването му. Според изпълнителния директор Питър Робинс, събраните данни ще помогнат да се изготви цялостна стратегия за действие в световен мащаб за изтриване на тези уеб страници. Робинс смята, че една масивна и координирана глобална атака срещу въпросните сайтове може да премахне материалите с детска порнография от Мрежата.
Спекулациите с броя на сайтовете от подобен род могат да доведат до изкривяване на реалността, свързана с истинските мащаби на проблема за сексуалната злоупотреба с деца в Мрежата, допълва Робинс. Броят на тези уеб страници е останал непроменен през последните няколко години, въпреки разрастването на Интернет.
Годишният доклад на организацията призовава за световна кампания от страна на правителствата, полицията и Интернет индустрията за разследване и унищожаване на позорните сайтове. Компютърните мрежи в Русия и САЩ хостват най-голям брой снимки с детска порнография, макар че страните, където този проблем съществува, са много, показват данните на Internet Watch Foundation.
Премахването на нелегални уеб сайтове може да бъде доста трудно начинание, тъй като обслужващите ги лица постоянно сменят местонахождението си, временно ги затварят или се прехвърлят между различни Интернет компании за хостинг услуги. Жертвите идват от различни държави, като е много трудно да се посочат точни местоположения, казват от организацията.
Идентифицирането на дадено дете е изключително затруднен процес. Много често проучванията откриват, че новите снимкови материали първо се появяват в некомерсиалната област, като същите тези снимки излизат в комерсиалните сайтове след една или няколко години.
От 2003 година насам по-малко от 1% от съдържанието с детска порнография се хоства на компютри във Великобритания, докато този процент е бил цели 18% през 1997, се казва в доклада. Подобни сайтове, появяващи се на Острова, биват затваряни до няколко часа.
През миналата година 71% от всички сайтове по света за злоупотреба с деца са имали живот по-къс от 50 дни за цялата 2007, сочат данните на Internet Watch Foundation. Организацията подчертава, че съществува и сериозен проблем, свързан с педофилите, споделящи снимки помежду си онлайн.
Основана през 1996 година, Internet Watch Foundation е саморегулираща се организация, спонсорирана от Европейския съюз и Интернет индустрията. Нейната роля е да премахва от Мрежата детска порнография и насилие, криминално мръсни материали и расистко съдържание.


http://technews.bg/

_________________
Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резервни:.......,,,,,,,,,------???????!!!!!!!! Very Happy:D:D:D

avatar
ognjan-admin
Admin
Admin

Брой мнения : 851
Join date : 17.02.2008

Вижте профила на потребителя http://chiprovec.top-board.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите